U bent nu hier: Home » Drenthe » Emmen » Kinderdagverblijf De Tovertuin

Kinderdagverblijf De Tovertuin

Holenduif 8
7827 NR Emmen (Drenthe)
Tel: 06-42166224
Fax: -
KvK: 01141991
Afbeelding › Kinderdagverblijf De Tovertuin Kinderdagverblijf De Tovertuin heeft als doel uw kind een opvangplek te bieden, die aanvoelt als een tweede thuis. Een plek waar uw kind graag naar toe gaat, zich welkom en veilig voelt. Met alle mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Wij vinden aandacht voor uw kind erg belangrijk, dat staat bij ons voorop. Daarom vangen wij de kinderen in één kleine verticale groep op. Deze groep bestaat uit maximaal 6 kinderen tussen 0-4 jaar.

Wij hebben ons laten inspireren door de zienswijze van Emmi Pikler. Daarbij gaan we er met heel veel respect vanuit dat een kind al vanaf zijn geboorte in staat is om te communiceren en leren. Als volwassenen mogen wij de ideale omstandigheden scheppen waarin het kind zichzelf optimaal kan ontwikkelen.

Zo laten wij kinderen zoveel mogelijk vrij bewegen. Een baby vanuit de ligging op de rug. We vermijden wipstoeltjes en andere zaken die een kind in een gedwongen houding plaatsen.

De ruimte wordt voor iedere leeftijd op een uitdagende manier ingericht en gedurende de dag regelmatig heringericht. Alle kinderen worden met respect, aandacht en zachte hand behandeld.

Op eet- en verzorgings-momenten is er een hoge concentratie aan individuele aandacht. We volgen hierbij het tempo van het kind en bereiden een kind overal verbaal op voor. Ook de baby’s. Dit zorgt voor een vertrouwensband met de leidster en een gevoel van veiligheid en stimuleert ook nog eens de taalontwikkeling.

Maar ook de dagindeling met terugkerende activiteiten als (fruit)eten, drinken, liedjes zingen en boekjes lezen maken dat het kind weet waar het aan toe is en zich vertrouwd voelt.

Buiten spelen vinden we erg belangrijk. Als het weer het enigszins toelaat zijn we dagelijks veel buiten te vinden. Daarbij mogen kinderen van ons gerust vies worden. Niets is zo leuk als spelen met zand en water. Ook hebben we samen met de kinderen een klein moestuintje. Verder gaan we regelmatig op pad met de bakfiets. Bij ons is het ook mogelijk om uw kind buiten te laten slapen in een speciaal buitenbed (onbereikbaar voor insecten en katten)

Onze visie is vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan, waarin de vier pedagogische basisdoelen (emotionele veiligheid, persoonlijke competentie, sociale competentie en overdracht van waarden en normen) beschreven worden. Deze is in te zien bij de locatiemanager.

Kijk voor veel meer informatie op onze website: www.detovertuin.org of bel/mail gerust voor meer informatie of een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Introductie video onbekend
Werkgebied onbekend
Sociale media:
Vind dit bedrijf leuk, deel deze pagina met familie & vrienden:
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy